Page title separator
Laboratorul nostru de patiserie a împlinit 25. de ani în 2015. În tot acest timp, am reuşit să parcurgem un drum lung, dar extrem de interesant, plin de provocări. Ne-am putut bucura de nenumărate ori de rodul muncii laborioase, am avut parte de succese şi desigur şi de câteva eşecuri. Succesele ne-au consolidat în muncă, ne-au oferit puterea şi încrederea de a continua. Şi învăţând întotdeauna din eşecuri, astăzi ne puteam efectua activităţile în mod consecvent şi bine organizat, bazându-ne pe fundamente solide.
Imediat după schimbarea regimului, cofetăria noastră s-a înfiinţat ca prima cofetărie privată din Miercurea Ciuc. Cofetăria a fost fondată de familia Novák, împreună cu familia Demeter, adică familia fratelui meu. În anul 1990 am funcţionat ca o întreprindere familială, iar un an mai târziu deja ca SRL, şi au avut loc şi primele angajări. Istoria cofetăriei noastre a început cu o maşină de îngheţată stradală de modă veche, din care am vândut îngheţată pe o suprafaţă de numai 10 metri pătraţi. Cei care au trăit în epoca respectivă ştiu, că rândul din faţa acesteia s-a terminat numai după ora de închidere. Doar mai târziu, în anul 1993, am început să ne ocupăm şi cu realizarea de produse de patiserie.

Am început elaborarea reţetelor pentru prăjiturile, deserturile şi torturile noastre, coacerea, umplerea şi decorarea acestora cu specialişti, firma noastră a constituit punctul de plecare pentru numeroşi cofetari de renume local, o parte din care încă lucrează la noi. Suntem foarte mândri de acest lucru! Ceilalţi şi-au fondat cofetării proprii sau lucrează la alte cofetării. Prin urmare, ne mândrim pe bună dreptate cu statutul de fondatori, pionieri ai cofetăriei în proprietate privată pe plan local. Pe lângă însuşirea de expertiză în domeniul patiseriei, întotdeauna am pus un accent deosebit pe dezvoltarea unităţilor noastre de producţie şi a parcului de maşini. În urma a mai multor investiţii reuşite, putem lucra cu o capacitate mare de producţie şi în mod eficient, iar în consecinţă putem deservi din ce în ce mai mulţi clienţi şi o varietate de cerinţe. Ca să amintesc numai un singur exemplu, putem fabrica chiar şi până la 45-50 tone de turtă dulce pe lună. Am putut ajunge aici prin faptul că am reinvestit întotdeauna în companie profitul obţinut prin munca grea, laborioasă. Am făcut calcule, am căutat oportunităţi, pentru că am vrut să ne dezvoltăm permanent, iar obiectivele noastre au rămas aceleaşi până în prezent.

În 2015, am ajuns la începutul unui nou capitol, unde putem atribui deja mai multe responsabilităţi şi generaţiei tinere. Mă face să mă simt bine faptul că unicul meu fiu, Novák Károly Eduárd, ciclist paralimpic, s-a decis, până la urmă, că pe lângă activitatea sportivă se va implica şi în viitorul cofetăriei noastre. Mă linişteşte faptul că există cineva căruia îi pot încredinţa viitorul cofetăriei. Am speranţa că aceasta va ajunge în mâini bune, şi că el va continua munca începută de noi cu aceeaşi dedicaţie. În baza ideilor sale, în acest an am renovat şi am redecorat cofetăria. Astfel, de acum cofetăria noastră îşi aşteaptă clienţii cu un interior unic, mobilier nou, amintind de atmosfera cafenelelor pariziene şi vieneze, cu ospătari excelenţi, cu produse de patiserie şi produse complementare de înaltă calitate, îngheţate, ciocolate fierbinţi, răcoritoare, sucuri din fructe proaspăt stoarse, limonade, vinuri excepţionale, ceaiuri,cafea italiană autentică şi specialităţi de cafea. Aş dori să profit de această ocazie şi să vă invit personal în cofetăria noastră. Vă aşteptăm cu drag în orice moment, de luni până duminică.

Cu stimă,
Novák Margit




Acest site foloseste cookie-uri!

Cookie-urile sunt folosite pentru buna functionare a acestui website si pentru a dezvolta imbunatatiri ale acestuia pentru a va oferi o experienta mai buna, pentru personalizarea continutului si a publicitatii, pentru activarea caracteristicilor social media si analiza de trafic. Prin continuarea navigarii pe acest site acceptati utilizarea cookie-urilor. Am inteles